فاطمه حسن‌پوردَکان

فرهنگی_سیاسی

فاطمه حسن‌پوردَکان

فرهنگی_سیاسی

مشخصات بلاگ
فاطمه حسن‌پوردَکان

بسم الله الرحمن الرحیم

معرفی کتاب: بهم میاد؟!
نویسنده: رنده عبدالفتاح
مترجم: محسن بدره


رمان درمورد دختری به نام «اَمَل» با تابعیت فلسطینی_مسلمان و اهل استرالیا است و حول محور روابط «اَمَل» (یعنی خانواده و فامیل‌های خودش، دوستانش و خانواده‌ی آن‌ها، همسایه‌ی پیرشان، که همه‌ی آن‌ها هم از کشورهای دیگر به استرالیا مهاجرت کرده‌اند)، می‌گردد.


خانم عبدالفتاح در شخصیت «اَمَل» سعی دارد تا مشکلات یک مهاجرِ مسلمان، که دست بر قضا تصمیم گرفته است تا هویت خودش را به عنوان یک مسلمان حفظ کند و از ۱۶سالگی در مدرسه‌ای که حتی یک مسلمان هم در آن نیست، شروع به گذاشتن حجاب کند، را بازگو کند.


اَمَل دختر بسیار باهوشی است که از خواندن مکالماتش با دیگران، آدم را جذب خودش می‌کند و خواننده را در ماجرای داستان غرق می‌کند. طوری که آرزو می‌کردم کاش کتاب هرگز تمام نشود.


ماجرا از این قرار است که «اَمَل» تصمیم گرفته با شروع ترم جدید، با حجاب کامل در مدرسه حاضر شود. مدرسه‌ای که هیچ دانش‌آموز مسلمانی در آن نیست و دغدغه‌ی دخترانش آخرین مدل موی روز و... است، که اگر کسی مدل مویش طبق مُد روز نباشد، توسط بقیه به راحتی مسخره می‌شود! و در جامعه‌ای که دولتش سعی دارد مسلمان بودن را مساوی تروریست بودن نشان دهد. مطمئناً در این جامعه و در این مدرسه، داشتن نمادی از اسلام، آن هم حجاب، کار راحتی نیست.

از طرفی اَمَل عاشق پسری از پسرهای کلاس به اسم «آدام» است. اَمَل با اینکه عاشق آدام است اما عشق را در روابط آزاد جنسی، که در استرالیا مرسوم است، نمی‌خواهد و آن را در حد چهارچوب اسلام حفظ می‌کند. (عقیده چیزی جز عمل نیست..)


یک موضوعی که رمان را جذاب کرده، این است که در کنار جریان داشتن زندگی اَمَل، داستانِ اطرافیانِ او هم به موازاتِ داستان اصلی، و از دید اَمَل دنبال می‌شود.

«لیلا» یکی از دوستان اَمَل است که در خانواده‌ای به شدت عقب‌مانده (از نظر فرهنگی) به دنیا آمده، خانواده‌ی لیلا طبق فرهنگِ روستایی (که از آن‌جا آمدند) می‌خواهند مانع درس خواندن لیلا شوند و در عوض او را وادار به ازدواج می‌کنند. آن‌ها اسم خود را گذاشتنه‌اند مسلمان و کارهای افراطی و غلط‌شان را به اسلام نسبت می‌دهند در حالی که یک بار هم قرآن نخوانده‌اند! داستان لیلا و ماجراهای او هم در کنار داستانِ شخصیت اصلی مطرح است.

و همچنین شرح ماجرای پیر زن همسایه و مشکلات مهاجرتش از یونان تا استرالیا و... .

این داستان‌های موازی که کاملا درون زندگی اَمَل پنهان شده‌اند باعث هیجانی‌تر شدن رمان شده است.


در نهایت این رمان بسیار زیبا را به جوانان و نوجوان (به شرط درک و پذیرش مسائلی چون اختلاف فرهنگ استرالیا و ایران ) پیشنهاد می‌کنم.


انتشارات: آرما

تعداد صفحات: ۳۲۸


منتشر شده در شبکه اجتماعی سروش - کانال کتابخوانی:

📚 @ketab_khani

  • فاطمه حسنپور

نظرات  (۵)

سلام
خیلی تعریفش رو خوندم
از صمیم قلبم ممنونم بابت معرفی کتابها
پاسخ:
سلام نرگس عزیز
ارزش تعاریفی که شنیدی رو داره.😉

ممنون ازت ❤️
سلام
ولی من راجع به این رمان شنیدم که در صدد القاء این مطلبه که دخترا با حجاب هم میتونن برا پسرا جذاب باشن و تو روابطشون با پسرا هیچ محدودیتی براشون ایجاد نخواهد شد. این اگه راست باشه که خیلی غلط و خطرناکه
پاسخ:
سلام دوست خوبم.
جذاب و زیبا بودن که بله، چون میخواد بگه حجاب باعث زشتی خانم ها نمیشه و با این تصور غلط مبارزه کنه. 
اما در رابطه با اینکه میگن درصدد القای اینه که دخترا میتونن با حجاب هم بدون هیچ محدودیتی با پسرا ارتباط داشته باشن غلطه، به طور مثال شخصیت اصلی داستان یک بار در معرض شروع ارتباط ناسالم با دوست صمیمی، و پسری که خیلی دوستش داره، قرار می‌گیره اما با رفتار صحیح از این امتحان سر بلند بیرون میره. خب این رفتارها تو فضایی که نویسنده از استرالیا برای خواننده ترسیم می‌کنه خیلی کار بزرگیه ... اما همان طور که تو معرفی هم گفتم، در خواندن کتاب های ترجمه همیشه باید متوجه تفاوت شدید فرهنگ ایران با جایی که رمان در آنجا نوشته شده باشیم...🙂 ممنون از دقت و ریزبینی‌تون 👏 
این جا خوندم
https://namaktab.ir/نقد-رمان-بهم-میاد؟/
این جا هم هست :
http://ketabestan.ir/news/1392/07/29/index.html:id=1522
لینک اولی اگه خراب بود این جا هم هست :
http://naghdbook.blog.ir/1396/08/01/بهم-میاد
پاسخ:
سلام دوست عزیزم
نقد رو خوندم و به نظرم ایشون اون تفاوت فرهنگی استرالیا و ایران رو در نظر نگرفته!! چون اگه در نظر می‌گرفت و کتاب رو هم دقیق تر میخوند نکات مثبتش بیشتر از نکات منفیشه. دلیل این حرفمم اینه که اسلام مخالف زیبایی و آراستگی نیست. و اینکه دختر داستان ما تا آخر داستان روابطشو به فساد نکشوند و این تو شرایطی که اون بود خیلی کار بزرگیه... چیزی که میخوام بگم اینه که دختر خانم های ما با اینکه تو جامعه ی اسلامی بزرگ شدن ولی خیلی هاشون به اندازه ی این دختر که تو جامعه ی آزاد استرالیا هست به دینشون تعهد ندارن و خیلی راحت به نامحرم دست میزنن و... 
پیشنهادم به شما اینه که خودتون هم این کتاب رو بخونید و بعد بیاید منصفانه اینجا نظرتونو بذارید . ولی به شرطی که هر دو نیمه لیوان رو ببینید هم تاثیرات خوبش و هم تاثیرات بد. 😉

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی